Prostikerítéssel tartják távol az örömlányokat egy berlini iskolától

Megunta a vezetés, hogy az utcán dolgozó utcalányok rendszeresen betértek dolgozni a gimnáziumba.
Kapcsolódó cikkek

Egy 120 méter hosszú, és majdnem két méter magas kerítést építettek egy berlini gimnázium köré, hogy azzal tartsák távol a közelben dolgozó prostituáltakat az iskola területéről – jelentette a helyi sajtó. A Französisches Gymnasiumot védő, 57 ezer euróból (17,3 millió forint) épített kerítést azután húzták fel, hogy sok panasz érkezett a szexmunkásokra, akik gyakran az iskola területén bonyolították le üzleteiket kuncsaftjaikkal.

„Mindig is voltak panaszok amiatt, hogy gyanús alakok, köztük prostituáltak járnak be szégyentelenül és törvénytelenül az iskola területére, fényes nappal is” – mondta el a Berliner Zeitung című helyi lapnak egy oktatásügyi tisztségviselő.

Az iskola egy kis utcában áll, ami a Deutsche Welle cikkében „hírhedtként” jellemzett Kurfürstenstraßéról nyílik. Az utca ugyanis a német főváros egyik prostituáltközpontjának számít. A beszámolók szerint reggel kisbuszokkal viszik ki oda az örömlányokat, akiket gyakran az iskola bejárata előtt raknak ki.

A prostituáltak egész nap keresik a kuncsaftokat az utcán. Az iskola területén található, elszórt használt óvszereket és injekciós tűk halma pedig jól bizonyítja, hogy rendszeresen a gimnázium területén végzik el a munkát – írta a DW. A kerítés most ezt remélhetőleg meg fogja akadályozni.

(A kiemelt fénykép illusztráció. Fotó: Thinkstock)