Babával a karjában robbantotta fel magát a terroristanő

Még egy csecsemőt is képes feláldozni az ISIS a biztos vereség küszöbén is. Egy nő robbantotta fel magát gyerekestül Moszulban.
Kapcsolódó cikkek

Még évekkel megalakulása után is tud szomorú meglepetéseket okozni az Iszlám Állam. Most, hogy Moszult elvesztették, még mindig próbálják a diadalittas iraki hadsereg napjait megkeseríteni az ISIS-milicisták és -merénylők.

A brit Mirror cikke szerint a mostani akciójuk elég aljasra sikeredett: egy nő egy kisbabával ment át a katonai ellenőrzőponton (a civileket folyamatosan evakuálják a még ostromlandó részekről, ahol az ellenállás utolsó fészkei vannak). A nő nem volt gyanús a katonáknak, bár volt nála egy kézitáska is.

A fekete ruhába öltözött nőn nem látszott, hogy öngyilkos merénylő, pedig a detonátort az ellenőrzőpont után működésbe hozta és felrobbantotta magát. A nőről egyébként fotó is készült.

Forrás: Mirror/ Rudaw

Egy iraki katona szerint bajtársai beszéltek pár szót a nővel előtte, ő pedig zavartan viselkedett. Az eset megtörténtét az iraki terrorelhárítás egy tisztviselője, Ahmed Amúri is megerősítette. Hozzátette, nem gondolta volna, hogy egy gyereket dajkáló nő fogja felrobbantani magát, de az ISIS-nek már csak ilyen bizarr dolgai vannak.

Amúri szerint Moszul felszabadításának végső fázisa idején történt, hogy több tíz család rohant a katonák felé. Ellenőrizték őket, beszéltek velük, ekkor jelnt meg a nő is a babával. Pár szó után robbantott is, ő maga és a gyerek is életét vesztette, ahogy két katona is. Több civil megsérült a detonációban.