Pincébe zuhant a mobiljába temetkezett gyalogos – videó

Annyira belefeledkezett a telefonjába, hogy nem vette észre az előtte lévő, és elég feltűnő csapóajtót.
Kapcsolódó cikkek

Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy 67 éves nőt az amerikai Plainfield városában, miután két métert zuhant egy pincébe, egy, a járdáról nyíló csapóajtón keresztül. Amit a csütörtökön, helyi idő szerint déli 12 órakor történt esetről szóló első hírek szerint azért nem vett észre, mert belefeledkezett a mobiltelefonjába – jelentette a helyi sajtó.

Az esetet biztonsági kamerák rögzítették. A felvételen látni lehet, ahogy a mobilját néző idős nő egyenesen nekigyalogol a járdából felfelé nyíló ajtónak, majd átbukik rajta, és fejjel előre bezuhan a pincébe. A nőt tűzoltók hordágyon emelték ki a pincéből, és súlyos állapotban szállították kórházba. A rendőrség közlése szerint állapota már stabil.

A helyi rendőrség közlése szerint a balesetet az okozhatta, hogy a nő figyelmét elvonta mobiltelefonja. A nő fia azonban a CBS2 televízió híradójának nyilatkozva kicsit árnyalta a helyzetet. A férfi elmondása szerint anyja cukorbeteg, és jogilag vaknak számít. És valószínűleg ezért nem tűnt fel neki a szürke ajtó a szürke járdán.

A nő a fia elmondása szerint azért nézett rá a mobiljára, hogy megnézze az órát. Ugyanis elkezdett egy kicsit hányingere lenni, és meg akarta tudni, hogy mennyi az idő. Betegsége miatt ugyanis rendszeres időközönként ennie kell, hogy ne legyen rosszul.

A csapóajtó egyébként a rendőrség közlése szerint azért volt nyitva, mert gázszerelési munkákat végeztek a területen.