Zürichben többen megsérültek egy lövöldözésben

Egy Iszlám Központ mellett lövöldöztek, amit zömmel szomáliak látogatnak. Egy holttestet is talált a rendőrség nem messze innen.
Kapcsolódó cikkek

Egy Iszlám Központ mellett lövöldöztek a német sajtó szerint a svájci Zürichben. Azt írják, hárman megsérültek, őket az utcán találták meg a rendőrök, nem a központban. Egy 30, egy 35 és egy 56 éves férfi sérült meg. A Reuters szerint a három sérültből kettőnek súlyos a sebesülése.

Zömmel szomáliak látogatták a mecsetnek használt központot a város pályaudvarának közelében – írja a Neue Zürcher Zeitung. Egy elkövetőről tudni, ő elmenekült. A harmincas éveiben járó, fekete öltözékben megjelenő támadót keresik. A rendőrség lezárta a környéket és a belvárost. Egy holttestet talált a környéken a rendőrség, de nem közöltek olyat, hogy köze lenne a lövöldözéshez.

AFP PHOTO / MICHAEL BUHOLZER

A rendőrség közlése szerint nem tudni, van-e bármilyen köze a helyszínnek, nevezetesen az iszlám központnak a történtekhez. A lövöldöző elmenekült a tetthelyről, a rendőrség nagy erőkkel keresi. Az egyik megkérdezett szomáli férfi azt mondta, ez békés hely, sose volt senkivel problémájuk, sose zaklatta őket senki.

Svájcban igen ritkák a fegyveres támadások. Az ország lakosságának 5 százaléka muszlim, ami komoly fejtörést okoz a katolikus országnak. 2009-ben egy népszavazáson már megtiltották újabb minaretek építését.