Segítséget kért Trumptól a szíriai ellenzék

Az Aszad-rezsimmel szemben védelmeznék a civileket.
Kapcsolódó cikkek

Levélben kérte a szíriai ellenzék Donald Trumpot arra, hogy segítsen véget vetni a szíriai vérontásnak.

Rijád Hidzsab, a szíriai ellenzéki csoportok koordinátora megerősítette együttműködési szándékát annak érdekében, hogy megfelelő és gyors megoldásokat találjanak a terrorfenyegetés különböző formáira, konkrétan „a szíriai rezsim által a szíriai nép ellen elkövetett terrorista cselekedetekre”.

A koordinátor gratulált levelében a kedden elnökké választott Trumpnak, és reményét fejezte ki, hogy támogatni fogja a szíriai ellenzéki csoportokat annak érdekében, hogy véget tudjanak vetni a vérontásnak, és a leghatékonyabban tudják védelmezni a civileket Szíriában.

A szíriai lázadók a leköszönő elnökre, Barack Obamára nehezteltek azért, mert nem támogatta a szíriai kormány elleni közvetlen katonai beavatkozást. Donald Trump pedig a nyáron őrültségnek nevezte, hogy Obama politikai megoldásra törekszik az Aszad-rezsimmel, miközben nemzetközi katonai koalíciót hozott létre az Iszlám Állammal szemben.

Úgy gondolom, nem lehet egyszerre küzdeni két olyan csoporttal, amelyek közben egymással is harcolnak. Ki kell választani az egyiket vagy a másikat

– mondta akkor az új elnök. (MTI)