A szír kormánytévé szerint virágzik az éjszakai élet Aleppóban

Miközben a város keleti részén dúl a háború, a nyugati oldalon mint ha mi sem történt volna. Legalábbis a kormánytévé szerint.
Kapcsolódó cikkek

Az elmúlt időszakban napi szinten látnak napvilágot sokkoló képek is videók az ostromlott Aleppóról. Vasárnap például egy pár hónapos csecsemőt mentettek ki élve a romok alól, néhány hónapja pedig egy vérbe fagyott kisfiú fotója járta körbe a világot.

A kormányerő orosz asszisztálással próbálja visszafoglalni a felkelőktől Aleppó keleti részét. Holttestek hevernek az utcákon, a város negyedmilliós lakosságára pedig mindössze harminc orvos jut.

A szíriai kormánytelevízió múlt héten kiposztolt a Twitter-oldalára egy videót, amelynek tartalma legalább ennyire gyomorforgató az érzéketlensége miatt. A felvétel szerint Aleppó nyugati részén virágzik az éjszakai élet, és minden ugyanúgy zajlik, mint a háború előtt.

A Washington Post újságírója márciusban járt Aleppóban. Mint mesélte, a családok piknikezek a parkokban, ahol lufikat és pattogatott kukoricát vásárolnak a szülők a gyermekeiknek. Néhány kilométerrel arrébb az egyetemen diákok ezrei vesznek részt az órákon. A moziban a legújabb hollywoodi filmeket játsszák, esténként pedig megtelnek az éttermek.

 

Persze március óta sokat változott a helyzet, és Aleppó nyugati része közel sem olyan békés, mint volt. A felkelők gyakran megtámadják a kormány területeit, teljes bizonytalanságban és félelemben tartva ezzel a lakosokat.

A szíriai kormányerők és az orosz légierők közös támadásai hatalmas károkat okoznak a város másik végén. Csak a múlt héten százak haltak meg Aleppó keleti részén.

(Washington Post)

 

 

Címkék: szíriaaleppó