KGBéla menekülőre fogta a dolgot

A kémgyanúba keveredett jobbikos EP-képviselő halasztást kért meghallgatása ügyében. A mentelmi jogának felfüggesztéséről szavaznának.
Kapcsolódó cikkek

Hiába tűzték ki a meghallgatás időpontját már korábban április 16-ára, erre biztos, hogy nem fog sor kerülni holnap. Kovács mentelmi jogának felfüggesztéséről március elején már tárgyaltak, de ezen az EP-képviselő még nem vehetett részt. A jobbikos politikus ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tavaly áprilisban tett feljelentést, miután a polgári elhárítás figyelmét felkeltette, hogy Kovács konspiratív módon rendszeresen találkozik orosz diplomatákkal és havonta látogat Moszkvába. Egy jelenleg is aktív, egykor a KGB-nek dolgozó ügynökkel kapcsolatos nyomozás során került a magyar szolgálatok látókörébe.

 Kép: MTI

Kovács nem mondott le a mentelmi jogáról, de az EP megvonhatja azt tőle. A képviselő egyszer kérhet halasztást a meghallgatásának az ügyében, az Index értesülései szerint pedig az EP jogi ügyekkel foglalkozó bizottsága május 6-án és 7-én ülésezik legközelebb, KGBélát pedig 6-án hallgatnák meg.

A meghallgatás után pedig döntenek arról, hogy indokoltnak látják-e a képviselő mentelmi jogának felfüggesztését.