Dühös tömeg vert majdnem halálra egy hajléktalant, egy tízéves fiú hazugsága miatt

Megrázó videót tett közzé egy amerikai város rendőrsége egy brutális támadásról.
Kapcsolódó cikkek

Lesz miről gondolkoznia egy 34 éves anyukának, aki várhatóan évtizedeket fog börtönben tölteni, mert vakon hitt tízéves fiának. A kisgyerek ugyanis azt hazudta neki, azért ért későn haza, mert egy hajléktalan rátámadt az egyik közeli benzinkútnál, amitől a nő annyira dühös lett, hogy szólt az egyik szomszédjának, aki összetrombitálta néhány barátját és családtagját, majd megkeresték a férfit, és könyörtelenül szétverték.

Az eset még előző hét kedden történt Philadelphiában. A város rendőrsége pénteken tette közzé a támadást bemutató felvételt, amit egy benzinkút biztonsági kamerája rögzített. A videót abban a reményben hozták nyilvánosságra, hogy lesznek, akik felismerik a támadásban részt vett embereket. A rendőrség a benzinkút kameráinak segítségével tudta megállapítani azt is, hogy a kisgyerek hazudott, amikor azt állította, a hajléktalan férfi rátámadt.

A helyi rendőrség a Philadelphia Inquirer című lapnak elmondta: az áldozat egy 51 éves hajléktalan férfi volt, akit életveszélyes sérülésekkel szállították egy helyi kórházba, ahol mesterséges kómába helyezték, koponyája egy darabját el kellett távolítani és több nappal a támadás után is kritikus az állapota. A férfira rászabadult emberek – ahogy azt a felvételen is látni lehet – kalapáccsal, gázspray-vel és egy széklábbal támadtak rá, és többen is a már földön fekvő férfi fejét ütötték, taposták és rugdosták. Majd a végén az anyuka még odavitte kisfiát a szétvert férfihez, hogy megmutassa neki: számíthat arra, hogy megvédik, és kiállnak érte.

A támadók közül csak a hazudós fiú anyját, a 34 éves Aleathea Gillardot, valamint szomszédját, a 24 éves Sharina Joachimot tartóztatták le a rendőröket. Őket is a véletlennek köszönhetően. A két nő ugyanis ugyanabba a kórházba vitte Gillard fiát, hogy a szemébe jutott gázspray miatt, ahova áldozatukat is beszállították a rendőrök, és a két nő kezén és cipőjén lévő vérfoltok elárulták őket –írta az Inquirer.

A két nő ellen egyebek mellett emberölés kísérlete és súlyos testi sértés vádjával indítottak eljárást, és óvadék nélküli előzetes letartóztatásban várják tárgyalásukat.