Bánja a szemtanú, hogy feltette a rendőr halálát bemutató videót

Az amatőr videót közzé tévő mérnök szerint „hülye reflexből" posztolta, ahogyan a terrorista hidegvérrel fejbe lövi Ahmed Merebetet, és szeretné, ha a rendőr családja tudná, hogy nagyon sajnálja – írja az AP.
Kapcsolódó cikkek

A mérnökként dolgozó Jordi Mir az AP-nek elmondta, hogy hasonló ostoba reflexből posztolta ki a Facebookra a videót, ahogyan macskás képet is kitesz. Negyedórával később már megbánta a tettét, de akkor már késő volt. Valaki már letöltötte és áttette a YouTube-ra. Mint azt elárulta, tettét a félelem is vezérelte, hiszen pánikba esett, és teljesen magányosnak érezte magát, amikor az utcai jelenet után hazatért a lakásába.

Az is kiderült, hogy Mir több médiumot visszautasított, akik meg akarták venni az eredeti felvételt, és megkeresett több közzé tevőt, hogy kockázzák ki az áldozat arcát, de ezt a legtöbben nem teljesítették. Emellett azt is tudatni akarja a rendőr családjával, hogy nagyon sajnálja, hogy miatta láthatták így Ahmed Merebet életének utolsó pillanatait.

Ahmed testvérét, Maleket a felvétel mindenesetre komolyan megrázta. „Hogy merted közzé tenni ezt a videót?! Hallom a hangját, felismerem őt. Látom, ahogyan lemészárolják, és hallom őt lemészárolni minden nap” – mondta Malek.