Percekkel késte le egy család a lezuhant Air Asia gépet

Az indonéz család annak köszönheti az életét, hogy nem olvasták el a légitársaság értesítéseit arról, hogy a járatuk korábban indul.
Kapcsolódó cikkek

Emlékszem az emberekre, akik a kapuk felé rohantak, hogy még valahogy elcsípjék a járatot. Remélem, hamarosan megtalálják és megmentik őket” – idézi a Buzz Feed Ari Putro Cahyono nyilatkozatát, aki tízfős családjával együtt csak percekkel késte le a gépet. A férfi közvetlenül az után beszélt újságírókkal, hogy megtudták: megszakadt a kommunikáció a gép és az irányítótorony között.

Azóta már biztos: az Air AsiaQZ8501-es számú járata, a fedélzetén 162 emberrel a Jávai- tengerbe zuhant Borneó partjainál. A helikopteres keresőcsapatok eddig hat ember holttestét találták meg.

Ari Putro Cahyono és családja annak köszönheti az életét, hogy a férfi nem olvasta el azokat az e-maileket, amikben a légitársaság értesítette, hogy az eredetileg tervezett 7.20-hoz képest két órával korábban indul a gép. A család egyik fele egy autóval ötre ugyan kiért a reptérre, így még éppen elcsíphették volna a járatot, de meg kellett várniuk a többieket, akik egy másik autóval érkeztek. A család így lekéste azt a járatot, ami nem sokkal később eltűnt a radarról.

„Teljesen lebénított a hír” – próbálta megfogalmazni Ari mit érzett, amikor értesült a gép eltűnéséről. Azt mondta, valóságos csoda az, ami vele és a családjával történt, és remélte, hogy Isten hasonló csodát tesz majd azokkal a családokkal is, akik aggódva várják a híreket a gépen utazó szeretteikről.