Feltörtek egy dél-koreai atomerőművet

Súlyos helyzetet teremtett a dél-koreai nukleáris erőművet működtető vállalat elektronikus adatainak feltörése, és nemzetbiztonsági szempontból elfogadhatatlan, ami történt.
Kapcsolódó cikkek

Az elnöki hivatal közlése szerint Pak Gun Hje dél-koreai államfő egy kormányülésen nyilatkozott az incidensről és figyelmeztetett: a nukleáris erőművek elsőrendű biztonsági létesítmények, amelyek közvetlenül hatással vannak a lakosság biztonságára.

Az államfő szavait megelőzően egy ismeretlen elkövető a dél-koreai nukleáris erőművet működtető Korea Hydro and Nuclear Power nevű vállalat részletes tervrajzait és nukleáris berendezések ábráit tette közzé az interneten.
Korábban dél-koreai tisztségviselők azt mondták, Szöul nem zárta ki Észak-Korea lehetséges érintettségét a kibertámadásban.

Nem ez lenne az első alkalom, hogy Észak-Korát súlyos kibertámadással gyanúsítják: bár az ázsiai diktatúra váltig tagad, az FBI szerint a Kim Dzsong Un által vezetett ország áll a Sony ellen elkövetett hackertámadás mögött. Azóta – valószínűsíthetően – a válaszlépések is megérkeztek: lekapcsolták az internetet Észak-Koreában.