Homoszexuálisnak vélt férfiakat kövezett meg az Iszlám Állam

Állítólagos homoszexualitása miatt megkövezett két szíriai férfit az Iszlám Állam nevű terrorszervezet, ami története során először hajtott végre kivégzést ezen indítékkal.
Kapcsolódó cikkek

A kelet-szíriai Deir ez-Zór tartományban lévő Majadín városában egy húsz éves férfit, a tartományával azonos nevű székhelyen pedig egy 18 éves fiatalt kövezett halálra a terrorszervezet. Az Iszlám Állam azt állította, hogy az első esetben a férfi mobiltelefonján talált videofelvételek szolgáltattak bizonyítékot a bűnösségre, ugyanis ezek tanúsága szerint “szemérmetlen dolgokat művelt férfiakkal”.

A közösségi média felhasználói arról számoltak be, hogy a két férfi ellenezte az Iszlám Állam tevékenységét, és a csoport csupán ürügyként használta kivégzésükhöz azt az állítólagos vádat, hogy saját nemükhöz vonzódnak.

A dzsihadisták fellegvárának számító észak-szíriai Rakkában korábban több, házasságtöréssel vádolt nőt megköveztek a terrorszervezet tagjai. Majadínban augusztusban az IÁ lefejezett egy fogorvosnőt, amiért ő női pácienseket is kezelt – számolt be november 14-én közzétett jelentésében az ENSZ.