Ezért szakadt a nézőkre a színház mennyezete

A londoni Apollóban történt balesetben hetvenhatan sérültek meg.
Kapcsolódó cikkek

A több mint százéves szerkezeti elemek elöregedése miatt szakadt le a mennyezeti vakolat egy része tavaly decemberben a londoni Apolló színház egyik előadása közben – közölte hétfőn az ügyet kivizsgáló londoni Westminster kerület tanácsa.

Hetvenhat ember sérült meg, amikor A kutya különös esete az éjszakában  című darab első felvonásában az VII. Eduárd korabeli színház mennyezeti vakolatának egy része a nézőtérre zuhant.

Westminster kerület tanácsának közleménye szerint a szerencsétlenség fő oka az álmennyezet tartógerendáit összeillesztő anyag elöregedése volt. Rámutattak, hogy a gipsz- és faanyag valószínűleg az 1901-ben épült színházzal egyidős.

A tanács szerint az öreg mennyezeteket háromévente ellenőrzik. Hozzátették, a legfrissebb eredmények fényében több tucat londoni színházat és a műemlék épületeket kezelő English Heritage örökségvédelmi szervezetet is figyelmeztették a lehetséges  problémákról. A brit főváros számos másik színháza is a 20. század elején épült.

Az Apollóban történt baleset végső vizsgálata a tervek szerint tavasszal ér véget. A színház azonban szerdán megnyitja újra a kapuit a Let the Right One In című új produkcióval és a mennyezet alá erősített védőfelülettel.