„Abszurd” gyermekpornós vádak egy tinilány ellen

A 16 éves diák fiúja volt barátnőjéről készült meztelen képet küldött szét. Gyermekpornó terjesztésével vádolják.
Kapcsolódó cikkek

„Ez egyértelműen abszurd” – jelentette ki a kanadai lány elleni vádakról egy brit columbiai jogvédő szervezet egyik vezetője. Micheal Vonn szerint a kérdéses ügyben „nem lehet a büntetőjog kemény eszközeihez” nyúlni. Közben a 16 éves lány ügyvédje az alkotmánybírósághoz fordult, hogy elérje: ne használják a diák ellen a védtelen gyerekeket kihasználó pedofilok ellen alkotott törvényt.

A lány elleni per azonban a törvénnyel kapcsolatos alkotmánybírósági vizsgálat ellenére is elkezdődik. Erről csütörtökön döntött egy kanadai bíró – jelentette a CBC televízió. A lány ügyvédje, Christopher Mackie a héten azzal érvelt a vádak ellen, hogy a törvény célja a pedofilok elrettentése és a kiskorúak védelme, megkérdőjelezve, hogy helyes-e ugyanezt a törvényt gyerekek ellen felhasználni – írta a Victoria Times Colonist.

Pedofil pornó terjesztésével vádolják a 16 éves lány, mert szétküldte a fiúja volt csaját pucéron mutató képeket
Fotó: Shutterstock

A 16 éves lányt – akit a fiatalkorúakat védő kanadai törvények értelmében nem lehet megnevezni – még februárban vádolták meg gyermekpornográf felvételek birtoklásával és terjesztésével, valamint testi sértéssel való fenyegetéssel. A kérdéses pedofil felvételek a fiúja volt barátnőjét ábrázolták.

A képeket az ex küldte el a fiúnak, amikor még együtt voltak, cserébe a srác is küldött neki pucér képeket. Szakításuk után a fiú azt hitte, hogy volt barátnője másoknak mutogatja a róla készült meztelen képeket, és ezt a gyanúját meg is osztotta a most megvádolt lánnyal. Aki ezután az ex pucér fotóit elküldte pasija volt barátnőjének, valamint egyik barátjának, még 2012 novemberében – írta a Times Colonist.

A rendőrség közlése szerint azért indítottak eljárást az ügyben, mert a vádlott a fotókat zaklatásra és szekálásra kezdte el használni, és az ilyen esetek akár tragédiával is végződhetnek. A megvádolt lány anyja szerint azonban az egész ügyet nem jogi úton kellett volna megoldani, és főleg nem az ellene alkalmazott törvény alapján, hiszen lánya nem pornóterjesztő és nem pedofil.