Egy sötét szobában, vadállatként nevelték gyerekeiket – videó

Újabb eszméletlenül durva történet, amit a manna.ro-nak köszönhet a világ.
Kapcsolódó cikkek

A sztori Ukrajnában, egy Liov nevű 700 ezres városban játszódik. Az ottani hatóságok mentették meg azt a két helybéli gyereket, akiket úgy neveltek a szüleik, hogy máig se járni, se beszélni, se maguktól enni nem tudnak.

Egyikük 12, másikuk 4 éves. A manna.ro beszámolója szerint (amelyet egy ukrán tévé tudósítása alapján írtak) a kisfiúkat egy, a külvilágtól elzárt, horrorisztikus helyen tartották szüleik: egy sötét szobában éltek, ahonnan sohasem engedték ki őket, és nem is törődtek velük.

Lubomir és Yurii számára a világot ez a szeméttel és porral teli szoba jelentette, két mocskos matraccal a földön. A gyerekek anyja soha nem jött ki a házból, és látogatókat sem engedett be. A szomszéd szerint az apa korábban megfenyegette, hogy ne merészeljen foglalkozni a család dolgaival, mert lelövi.

A történet akkor kapott nyilvánosságot, amikor egy nap a ház ajtaján ügyészek kopogtattak, akik meg akarták tudni, miért nem járnak iskolába a gyerekek.

Mint kiderült, a gyerekek soha, semmilyen orvosi ellátásban nem részesültek.

A két kisfiú jelenleg a helyi gyerekkórházban van, ahol bőrbetegségek és tetvesség miatt kezelik őket. A testvérpár mindaddig állami gondozásban marad, amíg a bíróság döntést hoz arról, hogy a szüleik nevelhetik-e tovább őket.