„Hülye vagyok” tábla viselésére ítélte a bíró

Újra a nyilvános megszégyenítés eszközéhez nyúlt egy amerikai bíró. Most egy rendőröket fenyegető férfit állított pellengérre.
Kapcsolódó cikkek

„Hülye voltam, és többet nem fordul elő”. Ezzel a felirattal kell egy héten keresztül állnia egy rendőrkapitányság előtt az 58 éves Richard Dameronnak, miután egy clevelandi bíró úgy döntött, börtönbüntetése mellett a nyilvános megszégyenítésre is szüksége lesz – jelentette a CBS. Pinkey Carr bírónő azzal magyarázta a szokatlan, de nem példa nélküli büntetést, hogy vannak emberek, akikre csak ilyen kreatív módszerekkel lehet hatni. „Üzenete van, mert az emberek nem felejtik el olyan könnyen” – közölte a bírónő.

Dameron azzal érdemelte ki a pellengérre állítást, hogy rendőrgyilkosságokkal fenyegetőzött részegen a 911-es segélyhívót híva. A férfi 90 napig tartó börtönbüntetést kapott, valamint a „hülye vagyok” táblát a nyakába, amellyel június első hetében kell mindennap reggel hét és tíz óra között állnia egy clevelandi rendőrkapitányság előtt.

Pinkey Carr tavaly novemberben egy hasonló döntéssel került a világsajtóba. Akkor egy 32 éves nőt ítélt a megalázó tábla viselésére, amiért felhajtott egy járdára, hogy kikerüljön egy iskolabuszt, amelyről éppen akkor szálltak le a gyerekek.