Áldozat volt a HÉV-vel száguldozó takarítónő

Azoknak lett igazuk, akik megkérdőjelezték, hogyan tudna ellopni egy HÉV-et egy takarítónő.
Kapcsolódó cikkek

Az egész világon hír lett az előző héten, hogy egy svéd takarítónő ellopott egy elővárosi vasúti szerelvényt Stockholmnál, és éjszakai száguldásra indult, aminek végén egy családi házba rohant. A súlyosan sérült nő ellen a rendőrség gyorsan eljárást is indított, miután a vasútvonalat üzemeltető társaság kijelentette: a takarítónő ellopta a szerelvényt. Pár nap vizsgálat után azonban kiderült: a nő igazából áldozat, és már a vasúttársaság készülhet a bíróságra.

A svéd ügyészség pénteken jelentette be, hogy már nem tartják gyanúsítottnak a 22 éves nőt, aki hétfőn már félig-meddig visszanyerte eszméletét a kórházban, és képes volt beszélgetni a családtagjaival – írta a Local.se. A fiatal nő apja a svéd sajtónak elmondta: bizonyos szempontból még szerencsés is, hogy lánya nem volt magánál, miközben az egész svéd és nemzetközi sajtó tolvajnak állította be, köszönhetően a vasúttársaság nyilatkozatainak. Miközben, mint az kiderült, inkább a munkavédelmi szabályok be nem tartásának volt az áldozata.

Az ügyészségnél – miután házkutatást tartottak a nőnél, valamint kikérdezték a rokonait és a két órán át tartó mentésében résztvevő embereket – megállapították, hogy semmi okuk sincs azt gondolni, hogy szándékosan indult el a takarító a szerelvénnyel. Az ügyészségi szóvivő elmondása szerint a „körülmények szerencsétlen egybeesése” okozta az esetet. A nyomozás ugyanis több munkavédelmi szabálytalanságot tárt fel egyebek mellett abban, ahogy és ahol leparkolták a vonatot. Részleteket nem közöltek, csak annyit, hogy a vonalat üzemeltető társaságnak várhatóan bíróság előtt kell majd felelnie.

Közben a nőt védő szakszervezet bejelentette, hogy feljelentést fontolgatnak a stockholmi közlekedési vállalat és az érintett vonalat üzemeltető alvállalkozó ellen. „Egyértelműen rágalmazást követtek el ellene” – jelentette ki a szakszervezet.