Macskával támadt a rendőrkutyákra

Több rendőr, két rendőrkutya és gázspray kellett egy őrjöngő amerikai nő megfékezésére, aki egyszerre két késsel hadonászva támadt barátjára.
Kapcsolódó cikkek

A 45 éves Lisa Frink nem könnyen adta meg magát, és rendesen feladta a leckét az elfogására érkezett rendőröknek. Az amerikai Orlandóban élő nő azután került bajba, hogy nem vette be a gyógyszereit, és dührohamot kapott, amikor barátja nem adta át neki a kormánysegélyhez szükséges kártyát. A nő egy-egy konyhakést kapott a kezébe, majd vadul kaszabolni kezdett a fegyverré vált eszközökkel, össze-vissza szabdalva a férfi arcát és nyakát, aki erősen vérzett, amikor a rendőrök kiérkeztek a lakáshoz – írta az Orlando Sentinel.

A nő még a rendőrök megérkezése előtt elmenekült a lakásból, és végül nyomkereső kutyák segítségével bukkantak rá egy kis viskóban. Miután Frink a rendőrök felszólítása ellenére nem jött elő, két K-9-es rendőrkutyára bízták, hogy előkergessék a nőt. Az egyik kutya megmarta, ekkor a nő egy macskát kapott elő, és a rendőrségi jelentés szerint a kutyára hajította, eltalálva az eb pofáját. A macska persze jól végigkarmolta a kutyát, újabb vádpontot adva Frink bűnlajstromához – írta a Sentinel.

Frink azonban még nem végzett. Amikor a rendőrök a macskás támadás után megpróbálták leteperni, a nő egy betonsimítót vett elő, majd vadul körözni kezdett a nehéz szerkezettel, fejen találva vele az egyik rendőrt. Ekkor a másik rendőrkutya is támadásba lendült, és több harapással földre kényszerítette a nőt.

Már csak az volt hátra, hogy megbilincseljék a hason fekvő nőt, aki azonban továbbra is ellenkezett. A bilincs végül csak azután csattant a csuklóján, hogy lefújták egy „vegyi anyaggal”, amelyről nem közölték, hogy pontosan mi volt.

A nagy nehezen letartóztatott nő ellen végül tíz vádpont alapján indítottak eljárást, köztük gyilkossági kísérlet, rendőrkutya megsebesítése, valamint rendőrök elleni erőszak miatt. Még óvadék ellenében sem engedik, hogy szabadlábon védekezzen.