Milliókat ért a húsz éve lejárt mekis szósz

Több mint kétmillió forintnak megfelelő összeget fizetett egy ismeretlen licitáló egy húszéves hamburgerszószért. A már évtizedek óta ehetetlen szósz a McDonalds egyik limitált, Michael Jordan nevével árult különleges szendvicséhez készült.
Kapcsolódó cikkek

A meg nem nevezett chicagói nyertes egészen pontosan 9995 dollárt, azaz 2,1 millió forintot adott az 1992-ben készült McJordan szószért, amelyet egy gallonos, azaz 3,7 literes csomagolásban kínált az eBay aukciós oldalon egy amerikai férfi – írta a Chicago Tribune.  Az eladó egykor egy McDonalds éttermet működtetett, és a szósz egyike volt azoknak az emléktárgyaknak, amelyeket félrerakott magának, hogy később pénzzé tegye.

Az észak-dakotai férfi a lapnak elmondta: a szósz már húsz éve állt a pincéjében. Mort Bank elmondása szerint a többi étteremtulajdonos kinevette, amikor megtudták, hogy megtartott egy gallonnyit a McJordan szószból, amit mindenki más kidobott vagy felhasznált. A dobozon lévő felirat szerint a szósz 1992 decembere óta fogyasztásra alkalmatlan.

Mort Bank azt nem árulta el, hogy ki fizette ki az összeget. Csak annyit árult el, hogy chicagói, és nem Michael Jordan az.