Megházasodott Kim Dzsong Un

Az észak-koreai sajtó megerősítette, hogy az ország ifjú vezetőjének felesége az a titokzatos nő, aki már többször megjelent Kim Dzsong Un oldalán.
Kapcsolódó cikkek

Az észak-koreai központi televízió magáról az esküvőről nem számolt be, csak mintegy mellékesen jegyezték meg egy szerdai riportban, hogy az ország vezetője feleségével nézett meg egy átadásra váró vidámparkot – írta a BBC. A Ri Szol Dzsu néven azonosított nőről azon kívül, hogy már biztosan Kim Dzsong Un felesége, semmit sem lehet tudni, így azt sem, hogy mikor házasodtak össze.

Az észak-koreai vezető esetleges házasságáról már hetek óta folynak a találgatások a nemzetközi sajtóban, miután többször is egy titkozatos fiatal nő társaságában lehetett látni hivatalos eseményeken.

Kim Dzsong Un decemberben került apja, Kim Dzsong Il helyére, röviddel a “kedves vezető” halála után. Magánéletéről, így családi állapotáról és pontos életkoráról sem lehet semmit tudni, de elemzők szerint közel járhat a harminchoz. Annyi ismert, hogy fiatal korában Svájcban folytatott tanulmányokat.