Visszakapta a tengerbe veszett műlábát

A hétmillió forintot érő lábprotézist a rajta lévő egyedi ábrának köszönhetően tudta visszajuttatni gazdájának egy amerikai rákász, aki frászt kapott, amikor meglátta, hogy mit fogott ki.
Kapcsolódó cikkek

„Nagyon reméltem, hogy nem emelek ki egy holttestet is” – mondta el az esetről beszámoló WKYT televíziónak a floridai rákász, aki a Mexikói-öbölben fogta ki a műlábat. Nem mindennapi fogásával Matt Willingham a sajtóhoz fordult, hogy sikerüljön megtalálni tulajdonosát, majd a gyártót is felkereste, hátha meg tudják mondani, hogy kié a különleges műláb, amelyre a Kentucky Egyetem focicsapatának kabalája volt felfestve.

A lábhoz tartózó embert végül a gyártón keresztül sikerült megtalálni. Mint kiderült, azt egy Fred Robinson nevű férfi hagyta el, aki a nyolcvanas években egy egyetem amerikaifutball-csapatának tagja volt. Elmondása szerint egy csónakázás végén ugrott barátaival az öböl vizébe egy fürdőzésre, és akkor tűnt el a lába, de arra nem emlékezett, hogy pontosan mikor.

A férfi már teljesen lemondott a 30 ezer dollárba került egyedi műlábról, és nagyon meglepődött, amikor telefonon közölték vele, hogy megvan a protézise.