Megette lakótársa szívét

Megölte lakótársát, majd megette szívét és agyának egy részét egy 21 éves kenyai diák az amerikai Baltimore-ban.

Az elkövető, Alexander Kinyua ellen korábban vádat emeltek egy május 19-én elkövetett baseballütős támadás miatt, amelynek áldozata túlélte ugyan a brutális verést, de koponyatörést szenvedett és egyik szemére megvakult. A támadót 220 ezer dollár óvadék ellenében helyezték szabadlábra.

Kinyua meggyilkolt és feldarabolt áldozata a 37 éves, ghánai Kujoe Bonsafo Agyei-Kodie, akinek eltűnését május 25-én jelentették be. A rendőrséget a gyilkosság vádlottjának apja, Antony Kinyua értesítette, miután egy másik fia, Jarrod, kedden dobozokban emberi testrészeket – egy levágott fejet és két kezet – talált a joppatowne-i házuk mosókonyhájában.

A kiszálló rendőröknek Kinyua bevallotta: megölte Kodie-t, egy késsel feldarabolta és evett is belőle. Az áldozat többi testrészét a vádlott útmutatásai alapján egy közeli baptista templom szeméttárolójában találták meg.

Az elkövető a Morgan Állami Egyetem hallgatója volt, elektromérnöknek készült. Tettének indokait egyelőre nem ismertették. Az áldozatot, Agyei-Kodie-t 2008-ban szexuális bűncselekmény és zaklatás miatt másfél évi szabadságvesztésre ítélték.

A héten Miamiban történt meg, hogy egy valószínűleg valamilyen drog hatása alá került 31 éves férfi, Rudy Eugene megtámadott egy Ronald Poppo néven azonosított 65 éves hajléktalant és lerágta az arcát. Az önkívületben őrjöngő Eugene-nel a rendőrök végeztek.