Savtartályba zuhant egy munkás

Az építőmunkás egy épület tetején dolgozott, amikor egy rozoga részen át belezuhant a tartályba és elmerült.
Kapcsolódó cikkek

A 44 éves amerikai férfi egy New Jersey-ben lévő gyárépület tetejének kijavításán dolgozott társaival, amikor egy szétrohadt részre lépve átzuhant a plafonon, és beleesett az éppen alatta lévő, savval teli tartályba. Martin Davis 12 métert zuhant, és teljesen elmerült a fémtisztításra használt salétromsavban – jelentette a helyi sajtó.

Davis munkatársai azonnal segítségére siettek. Egyikük utána ugrott a tartályba, miközben három másik munkás kívülről segített kiemelni a sokkos állapotba került, és egész testén megégett férfit. Davist mentőhelikopterrel szállították kórházba, ahol kritikus állapotban fekszik, lélegeztetőgépen.

Az őt kimentő négy munkás szintén megégett a mentés közben, de ők csak könnyebb sérüléseket szenvedtek, és ellátásuk után haza is engedték őket – írta a NorthJersey.com.

A baleset egy acélcsöveket készítő gyárban történt. A tartályban lévő savat a csövek tisztítására használják az üzemben, és a NorthJersey.com információi szerint 40-70 százalékosra volt hígítva. A tetőt azért kellett kicserélni, mert a tartályból felszálló gőzök miatt szétrozsdásodott a fémből készült szerkezet.