Tolódhat a magyar IMF/EU program

Londoni elemzők szerint a harmadik negyedévre tolódhat az IMF/EU program beindulása a tárgyalások várható elúzódása miatt.
Kapcsolódó cikkek

A harmadik negyedévre tolódhat ki az új IMF/EU-program indulása a várhatóan többfordulós, időigényes tárgyalások miatt, és a megegyezésig eltelő időben a forint valószínűleg széles – gyengébbik végén 300 forint/euró feletti – árfolyamsávban mozog majd – jósolták szerdai helyzetértékelésükben londoni felzárkózó térségi elemzők.

A City egyik legnagyobb befektetési bankcsoportja, a Barclays Capital felzárkózó piaci közgazdászai befektetőknek összeállított új áttekintésükben közölték: tudomásuk szerint továbbra is “jelentősek a nézetkülönbségek” a magyar kormány és az EU között a bírói nyugdíjkorhatár kérdésében, “kis jelentőségű” a nézetkülönbség a jegybanktörvény ügyében, és “nincs nézeteltérés” az adatvédelmi jogszabályokkal kapcsolatban.

A Barclays Capital elemzőstábja szerint ugyanakkor a tárgyalások megkezdéséhez szükséges előfeltételek teljesítése “csak az első fázis”. A ház londoni szakértői megerősítették azt a várakozásukat, hogy a programról szóló hivatalos tárgyalások “nehezek és időigényesek” lesznek, és több tárgyalási fordulóra lesz szükség a megállapodásig. A Barclays Capital londoni elemzői ennek alapján jelenleg azzal számolnak, hogy “a legjobb esetben” az idei harmadik negyedévben kezdődhet az IMF/EU-program végrehajtása.

Címkék: európai unióIMF