Tízmilliókat csalt és zsarolt ki egy férfi egy nőtől Kaposváron

A becsapott nő négy éven át még a lakhatását is fizette a most vádlottak padjára került embernek.

Súlyos fenyegetéssel, folytatólagosan elkövetett zsarolás és jelentős kárt okozó csalás miatt emeltek vádat egy ötvenéves kaposvári férfi ellen, aki hosszú időn keresztül kitalált történetekkel áltatta magát és nőismerősét. A férfi előbb nagy összegű pénzt csalt ki a nőtől, majd később zsarolta is a pénzszerzés érdekében – közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2012-ben ismerkedett meg a sértettel egy üzleti vállalkozáson keresztül, és bizalmi viszonyt alakított ki vele. A férfi röviddel ezután elvesztette az üzletbe fektetett pénzét, ezért új céget hozott létre, amelynek alapításához 1,5 millió forintot kért a sértettől azzal, hogy ő „csendestárs” lesz.

A vádlott jogtalan pénzszerzés céljából pár hónap múlva ismét megkereste a sértettet és valótlanul azt adta elő, hogy a cégük egy olyan külföldi személlyel íratott pályázatot, aki közben bűncselekményt követett el, ezért fejenként tízmillió forintot kell fizetniük. A sértett bízott a vádlottban, ezért megtakarításaiból és banki kölcsönökből hét és félmillió forint készpénzt adott át neki.

A vádlott azzal hozakodott elő, hogy a maradék részt megelőlegezi, amit a nő úgy törleszthet, hogy lakást bérel neki Kaposváron. A sértett ezt elfogadta, így 2015 és 2019 között fizette a férfi lakhatását.

A férfinak azonban még így sem volt elég a kicsalt több millió forint, ezért továbbfűzte a fiktív történetét. 2018-ban azzal az indokkal zsarolt ki újabb összegeket a nőtől, hogy az állítólagos pályázatírót kiengedték a börtönből, és új életet akar kezdeni, ezért kell a nőnek is további tízmillió forintot fizetnie. Ha ugyanis ezt nem teszi meg, akkor a behajtók bántani fogják családját.

A megfélemlített nő elhitte a csalárd férfi állításait, ezért újabb és újabb pénzösszegeket adott át neki, amíg 2019 nyarán meg nem győződött arról, hogy becsapta őt.

A vádlott közel huszonhat és fél millió forinttal károsította meg a sértettet.

A Kaposvári Járási Ügyészség az előkészítő ülésen történő beismerés esetére 6 év börtönbüntetés kiszabását indítványozta a férfival szemben a bíróságon.