A kormány azt támogatja, hogy az emberek tulajdonosok legyenek és ne bérlők

Számos javaslat és kritika érkezett az önkormányzati lakások kötelező, kedvezményes értékesítéséről szóló törvényjavaslattal. A kormány ugyanakkor azt

Számos javaslat és kritika érkezett az önkormányzati lakások kötelező, kedvezményes értékesítéséről szóló törvényjavaslattal. A kormány ugyanakkor azt támogatja, hogy az emberek tulajdonosok legyenek, ne bérlők. Gulyás szerint megfontolandó, hogy a határozott idejű bérleti szerződések esetében ne legyen ilyen kötelező értékesítés, de a határozatlan idejű szerződések esetében ma sem tudnak az önkormányzatok szabadon rendelkezni ezekkel az ingatlanokkal.

Ahogyan korábban részletesen írtunk róla, Böröcz László fideszes országgyűlési képviselő nyújtotta be a lakástörvény módosítását célzó javaslatát, amely elsősorban a budai Vár műemlékvédelem alatt álló önkormányzati lakásainak megvásárlását teszi majd lehetővé.

Kapcsolódó
Bayer, Rákay és Palkovics is óriási kedvezménnyel vehetné meg az önkormányzati lakását a Várban
Törvénymódosítást nyújtott be a Fidesz, amelynek értelmében megvehetnék a lakók a budai Vár műemléki épületeiben lévő önkormányzati lakásokat. Azok is részesülnének a kedvezményekből, akik nemrég szereztek ott lakást.