Szarvashibák az oltási rendszerben: össze-vissza sms-ek, máshová behívott családtagok

Van olyan, akinek 150 kilométert kell utaznia olyan oltópontra.
Kapcsolódó cikkek

Az oltási rendszer egyre gyakrabban jelzett hibáiról ír a 444.hu. Csütörtök este egy pusztaszabolcsi háziorvos arról posztolt, hogy három betege is jelezte: sms-ben behívták őket AstraZeneca-oltásra, hiába nemrég kapták meg az első vakcinaadagot. Szerinte az áll a háttérben, hogy az orvosok által beküldött jelentések ellenére nem törölték a központi adatbázisból azokat, akiket már beoltottak.

A lap szerint nem csak Pusztaszabolcsban jelentkeztek a furcsa hibák: több olvasójuk is sms-t kapott, hogy máris jogosultak a második oltásra. Van, aki Sinopharm-vakcinát kapott, most mégis AstraZenecával kínálta a rendszer.

Sokaknak pedig a lakóhelyüktől irreálisan távoli oltópontokra kellene utazniuk. A 444.hu szerint gyakori probléma, hogy ugyanabból a háztartásból különböző helyre hívják az embereket. Beszámolnak egy piliscsabai házaspárról is, amelynek egyik tagjának Ceglédre, a másiknak Budapestre kellene utaznia, szinte ugyanarra az időpontra. Mindketten számos krónikus betegséggel küzdenek, mozgássérültek. Olyan is van, akinek 150 kilométert kell utaznia olyan oltópontra, ahová nincs közvetlen tömegközlekedés.

Koronavírus - Még több hír a témában