Mészáros Lőrincék megszüntetik azt az I. kerületi éttermet, amit Ákos korábban bagóért bérelhetett

Végelszámolják az Andante Borpatikát alig egy évvel azután, hogy az a zenésztől Orbán Viktor miniszterelnök barátjához került.

Tavaly márciusban Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos üzletember tulajdonában álló Talentis Group megszerezte az I.kerületi Andante Borpatikát, amelyet korábban Kovács Ákos énekes és Tiffán Zsolt borász, a Fidesz volt parlamenti képviselője üzemeltetett. Azonban az mfor.hu cikke szerint kevesebb mint egy év után Orbán Viktor kormányfő barátjának érdekeltsége megszünteti a vendéglátót üzemeltető céget.

Az Andante Borpatika azzal vált ismertté, hogy rendkívül olcsón bérelhette a 277 négyzetméteres helyiséget az akkor még fideszes vezetésű Budavári Önkormányzattól. A 444 írta meg még 2016-ban, hogy mindössze havi 113 153 forint (plusz áfa) bérleti díjat fizetnek a kerületnek, ami 408,5 forintos négyzetméterárat jelent.

Kapcsolódó
Ákos bagóért bérelt I. kerületi étterme Mészáros Lőrincnél landolt
Az Andante Borpatikából tavaly szállt ki az énekes, nem sokkal később a felcsúti milliárdos vette át az üzletet.

Kovács Ákos zenész végül 2019. december végén szállt ki a cégből, akkor átmenetileg egy ügyvéd lett az üzemeltető tulajdonosa. Majd Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tőle vásárolta meg a Kft.-t. Az Andante Borpatika Kft. jogutód nélküli megszűnését 2021. január 28-án határozták el, a végelszámolási eljárás pedig néhány nappal később, február elsején indult el. A háttérben részben a koronavírus-járvány szektort érintő negatív hatásai is állnak – közölte az mfor.hu megkeresésére a Mészáros Csoport.

Az Andante Borpatika Kft. megvásárlása után megvizsgáltunk számos üzleti lehetőséget, egyebek közt a társaság reorganizációját is. Végül azonban – a többi között a COVID-járvány szektort érintő negatív hatásai miatt is – az a döntés született, hogy végelszámolással megszüntetjük a társaságot, természetesen az eljárásra vonatkozó jogszabályok maradéktalan betartása mellett

– írták.