Érvényes Rogán Barbara és családjának földvásárlásról szóló szerződése az eladói oldal szerint

Rogán ezzel szemben azt állítja, felesége nem vett meg semmiféle földeket.

Én csak annyit tudok, hogy van közöttünk egy adásvételi szerződés, és amit még meg kell csinálniuk, annak teljesülnie kell

– mondta az Átlátszónak pénteken Barna Izabella arról a szerződésről, amelyet Rogán Barbara még leánykori nevén írt alá. A szerződést tavaly novemberben összesen 1022 hektár Borsod megyei földbirtok adásvételéről kötötték, míg Rogán Barbara és szülei a szerződésben a vásárlók között, Barna Izabella az eladók közt szerepel.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Rogán Antal a Magyar Nemzetnek a minap azt nyilatkozta:

Sem a feleségem, sem a családja nem kívánnak közszereplők lenni, nem is szeretnének kiállni a nyilvánosság elé, de a megjelent hamis cikkek kapcsán a család megtette a szükséges jogi lépéseket, ami természetesen nem megy egyik napról a másikra.

Barna Izabella viszont az Átlátszónak pénteken azt nyilatkozta, hogy érvényes a szerződés az eladói oldal szerint, a földet eladták, várják a pénzt. Arra a kérdésre, hogy tud-e olyan szándékról a vásárlók oldaláról, amely a szerződés érvénytelenségének kimondására irányul, azt mondta:

Milyen szándékuk van, vagy nincs, arról én nem tudok.

Korábban a 444.hu cikke alapján mi is beszámoltunk róla, hogy pár héttel Rogán Antal harmadik esküvője előtt, 2020. november 20-án a miniszter új feleségének családja adásvételi szerződést írt alá arról, hogy földeket vásárol Északkelet-Magyarországon, ehhez pedig az állami Budapest Bank kölcsönét vették volna igénybe. A tranzakcióról egy nyilvános szerződés is elérhető Tardona honlapján.

Barna Izabella további információiért a szerződést ellenjegyző ügyvédhez irányította az Átlátszót, az ügyvéd viszont jelezte, köti a titoktartás, amely alól az eladónak és a vevőnek is fel kellene oldoznia, hogy nyilatkozhasson.