Aláírásgyűjtések indulnak Borkai lemondatásáért

„Egyetért-e Ön azzal, hogy a viselkedése miatt Magyarországra szégyent hozó Borkai Zsolt mondjon le győri polgármesteri címéről és távozzon a közéletből?”

A Demokratikus Koalíció győri szervezete aláírásgyűjtést indít azért, hogy Borkai Zsolt mondjon le a győri polgármesterségről. Kihívója, Glázer Tímea szerint a politikus azzal, hogy csak a Fideszből lépett ki már azokat is elárulta, akik éppen a párttagsága miatt szavaztak rá.

Nem fogjuk 5 éven át tűrni, hogy egy olyan ember vezesse a városunkat, aki ilyen szégyent hozott rá.

A DK szerint Borkainak nem a Fideszből kellett volna kilépnie, mert  ott pont olyanok vannak, mint ő. A városvezetésről viszont le kell mondania, mert a győriek különböznek tőle, a polgármestersége „elúszott azon az adriai hajón”.

A szégyen az egész országé!

Egyetért-e Ön azzal, hogy a viselkedése miatt Magyarországra szégyent hozó Borkai Zsolt mondjon le győri polgármesteri címéről és távozzon a közéletből?

Közben ezzel a kérdéssel elindult egy olyan petíció is (itt), amely szerint Borkai Zsolt nemcsak a győriekre, hanem az egész országra szégyent hozott, ezért távoznia kell a magyar közéletből, ahogy a külföldi sajtóban vele párhuzamba állított Heinz-Christian Strache is tette ibiziai videója után.

Feledy: Borkai orgiája nemzetbiztonsági kockázat
Az elemző szerint akkora, aminek azonnali elbocsátással kell(ene) járnia.

Kiemelt kép: Borkai Zsolt a győri városházán bejelenti, kilép a Fideszből. MTI/Krizsán Csaba