A mémek miatt meghurcolt fiú apja lesz a szekszárdi ellenzéki jelölt

Bomba Gábor elé minden párt beállt.

Bomba Gábor lesz Szekszárdon az ellenzék közös polgármester-jelöltje – jelentette be a Facebookon Hadházy Ákos. A Éljen Szekszárd! Egyesület további tagjai képviselőjelöltként indulnak, és beállt mögéjük az összes ellenzéki párt.

A Magyar Hang azt írja, hogy Bomba Gábor annak a fiúnak az édesapja, akit két évvel ezelőtt meghurcoltak egy helyi gimnáziumban. Amint arról beszámoltunk, az akkor tizenegyedik osztályos Ákost behívatták az igazgatói irodába, ott Heilmann Józsefné igazgató, Rajos Judit igazgatóhelyettes, Gulácsy Beáta osztályfőnök és az iskola rendszergazdája körbeülték és szabályosan kihallgatták amiatt, hogy a tanárokon gúnyolódó képeket osztott meg Facebook-oldalán, például Dr. Bubóhoz hasonlította az egyik pedagógust. A fiú leszedte a képeket és bocsánatot kért, de az igazgatót inkább a két, hónapokkal korábban a Youtube-ra névtelenül feltöltött videó érdekelte.

A paródiavideókban Hitler dühöngése alatt olyan feliratok olvashatók, mint hogy „egyre több szülő íratja át a gyerekét a szomszédos gimnáziumba (…) ahol nem tapossák ki a diákok lelkét”, „a kórusunk is olyan gyenge, mint a lepkefing, a diákok pedig szívből utálják”, vagy az egyik pedagógusnak „szinte az egész osztálya 2-es történelemből, mert többet követel és kurvára szeret az elbaszott életéről pofázni töri helyett”. Bár a videók csak rövid ideig voltak elérhetők, az igazgatónőnek rögeszméjévé vált, hogy kiderítse, ki készítette azokat.

Ákos azért került képbe, mert köztudott róla, hogy kreatív és ért a videózáshoz, a fiú azonban kitart amellett, hogy egyik videót sem ő készítette. A kihallgatás során az igazgatónő megpróbálta rávenni, hogy ismerje be, köze van hozzájuk, a fiú pedig kiborult, kérte, hogy engedjék el és telefonálhasson szüleinek. Heilmann Józsefné csak úgy engedte el, ha a fiú aláírja a meghallgatásáról készült jegyzőkönyvet. Ákos olvasatlanul aláírta a papírt, amin az áll: beismeri, hogy részt vett az egyik videó elkészítésében.

A vallatás után a szülőket is behívták az iskolába, állításuk szerint az igazgatónő ultimátumot adott nekik, hogy ha nem viszik át egy héten belül másik gimnáziumba a fiút, feljelentés és fegyelmi eljárás lesz az ügyből. Heilmann-né annyit mondott, hogy a diáknak osztályfőnöki rovó miatt kellett elmennie az iskolából, az osztályfőnök viszont kijelentette: a rovót igazgatói utasításra adta Ákosnak, de nem szeretne róla nyilatkozni, mert „ez nem az ő ügye”. A szülők a gyerek érdekében úgy döntöttek, átviszik őt a bonyhádi gimnáziumba.

2019 augusztus elején aztán kiderült, hogy még mindig zajlik a bosszúhadjárat: az ügy odáig fajult, hogy a gyámügy pártfogói és védelembe vételi eljárást indított a családdal szemben, de megállapították, hogy minden rendben van és lezárták az ügyet. Ennek ellenére a hatóságok váratlanul újabb védelembe vételi eljárást kezdeményeztek, noha a diák már elmúlt 18 éves, és felvették egyetemre. Bomba Gábor a Magyar Hang megkeresésére azt mondta, gyanús, hogy sokáig nem történt semmi az ügyben, néhány hete mégis aktivizálta magát a hatóság.

Két év után sem zárult le a szekszárdi igazgatónő bosszúhadjárata
A gúnyvideó miatt vegzált diák már elmúlt 18 éves, mégis újabb gyámügyi vizsgálat elé néz a család.

Kiemelt kép: Hadházy Ákos Facebook