Hadházy: koholt vádak alapján indít nyomozást ellenünk Polt

Szerinte a legfőbb ügyész zöld utat ad az ellenzéki képviselők elleni agressziónak. Tüntetésre buzdít Hadházy.

Polt új fokozatba kapcsolt. Eddig „csak” passzívan védte a barátját, azaz nem indított, vagy leállított nyomozásokat a kormányt érintő legnyilvánvalóbb lopásoknál. Most viszont megtagadta a kormányt bíráló képviselők védelmét, zöld utat adva az ellenük irányuló agressziónak. Ami még súlyosabb, hogy egészen nonszensz jogi érveléssel (ezt régen koholt vádaknak hívták) nyomozást indít ellenük

– írja Facebook-bejegyzésében Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselő, a Legfőbb Ügyészség hétfői döntésére-közleményére utalva.

A Polt Péter vezette ügyészség szerint jogszerűen jártak el az MTVA biztonsági őrei a rendbontó képviselőkkel szemben, vagyis jogszerűen dobták ki az ellenzéki képviselőket a köztévé épületéből. Ellenben közérdekű üzem működésének megzavarása miatt viszont elrendelték a nyomozást. Ezzel az ellenzéki képviselőket vették célba.

Ügyészség: Jogszerűen jártak el az MTVA biztonsági őrei a rendbontó képviselőkkel szemben
Közérdekű üzem működésének megzavarása miatt rendeltek el nyomozást.

Az ügyészség tegnapi közleményén a jogászok csak röhögnek, persze közben ökölbe szorul a kezük. Nonszensz az az érv, hogy „nem képviselőként voltunk ott.” Hanem hogyan? Csak a Parlamentben vagyunk képviselők? Akkor miért engedtek be a rendőrök és a biztonsági őrök is? Csak azért lehettünk ott mert képviselőként beengedtek.

Hadházy azt is elmagyarázza, miért sántít az ügyészség érvelése:

Az az „érvelés” is teljes nonszensz, hogy „közérdekű üzemet” akartunk volna megzavarni – az MTVA ugyanis egészen egyszerűen nem az – sem törvényi értelemben, sem a valóságban.

Mégpedig azért, mert:

Az MTVA elektronikus hírközlési SZOLGÁLTATÓ, elektronikus hírközlő HÁLÓZATA például az Antenna Hungáriának van. Ez utóbbi tehát valóban közüzem. A szolgáltató nem az.

„Közérdekű üzem megzavarása” nem merülhetett fel, hiszen a képviselők nem az elektronikus hírközlő HÁLÓZAT, hanem a SZOLGÁLTATÓ épületébe mentek be.

Hadházy arra buzdít mindenkit, hogy a szerda délután 6 órára a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé meghirdetett tiltakozásra menjen el.

Hadházy teljes posztja: