Hadházy Ákos nem hajlandó Orbánnal és Farkas Flóriánnal esküt tenni

„Nem fogok a miniszterelnökkel és Farkas Flóriánnal egy köztörvényes, többszörösen elítélt, aztán utána harminc évre titkosítottan kegyelmet kapó és utána mégis több milliárd forint eltüntetésében oroszlánrészt vállaló emberrel esküt tenni."
Kapcsolódó cikkek

Hadházy Ákos, az LMP leköszönő társelnöke a HírTV-nek azt mondta: ő maga nem tesz esküt a keddi alakuló ülésen, de valószínűleg részt vesz majd meghirdetett demonstráción, és ha van rá mód, a kordonbontásban is.

Én nem fogok részt venni az eskütételen, én nem fogok a miniszterelnökkel és Farkas Flóriánnal egy köztörvényes, többszörösen elítélt, aztán utána harminc évre titkosítottan kegyelmet kapó és utána mégis több milliárd forint eltüntetésében oroszlánrészt vállaló emberrel esküt tenni

– mondta a politikus. Hadházy szerint az LMP frakciója nem hozott döntést arról, hogy részt vesznek-e a jobbik által bejelentett Kossuth téri kordonbontásban.

Múlt hét szerdán a Jobbik jelentette be, hogy az  Országgyűlés alakuló ülésének napján, május 8-án a képviselőik lebontják a parlamentet körülvevő kordonokat. A mai alakuló ülés napjára a Mi vagyunk a többség-mozgalom szintén tüntetést szervez a Kossuth térre, a választások óta a harmadikat.

Meggyőződésünk, hogy a nemzet főteréről nem lehet kirekeszteni a magyar embereket, a kormányellenes tüntetőket sem,

írta korábbi közleményében a Jobbik.