Nem kegyelmez a NÚSZ a rokkant autósnak

Az útdíjszolgáltató nem enged a 357 ezer forintos bírságból. Egy ügyvéd réseket talált a pajzson.
Kapcsolódó cikkek

Emlékeznek még a rokkant autósra, akire 357 ezer forintos bírságot szabott ki a Nemzeti Útdíjszolgáltató Zrt.?

Tízezret spórolt a matricán a rokkant autós, majd százezrekre büntették
Bárki rosszul járhat, akinek nem stimmel a járműnyilvántartásban a címe. Pedig ez nem az autós felelőssége.

Abban bíztunk, hogy a cikkben is vázolt körülmények miatt lesz némi kompromisszumkészség a borsos büntetésnél az útdíjszolgáltató részéről. Hiszen tájékoztatás híján az autós nem volt tisztában vele, hogy rossz matricát vett.
És mivel nem kapta meg a NÚSZ bírságleveleit

A méltányosságot talán az is indokolhatta volna, hogy beteg, rokkant emberről van szó, kis jövedelemmel és tetemes gyógyszerkiadással.

Ám csalódnunk kellett. A NÚSZ ragaszkodik a 357 ezer forintos bírság befizetéséhez, nem áll módjukban méltányosságot gyakorolni – ez szűrhető le a lapunk kérdésére küldött részletes válaszukból.

Miután ezen az úton nem értünk el eredményt, olvasónkkal egyeztetve megkértük a közlekedési ügyekre szakosodott független D.A.S. Legal Dr. Megyesi Ügyvédi Irodát, tekintsék át a dokumentumokat. Az iroda vezető ügyvédje, Megyesi Attila készített is egy többoldalas szakvéleményt. Ebből csak a lényeget emeltük ki:

Amiből két dolog következik:

Idén január elsejétől egyébként (talán nem teljesen függetlenül a cikkünkben felvetett problémától) megváltozott a NÚSZ-os pótdíjfizetési értesítők kiküldésének szabálya. Azóta kötelező a közhiteles lakcímnyilvántartásban szereplő címet használni.

Kiemelt képünk illusztráció: Czeglédi Zsolt/MTI