Lemondott az LMP-elnökség újabb három tagja

Ungár Péter, Ferenczi István és Schmuck Erzsébet is lemondott posztjáról.
Kapcsolódó cikkek

Az LMP elnökségének újabb három tagja, Ungár Péter, Ferenczi István és Schmuck Erzsébet is lemondott posztjáról. Hadházy Ákos még a választás éjszakáján jelentette be, hogy ígéretéhez híven lemond társelnöki posztjáról.

Újra szakadhat az LMP
Vérre menő küzdelem zajlik az LMP-ben a koordináció pártiak és a különutasok között. A végén csak az egyik oldal maradhat.

Schmuck Erzsébet az MTI-nek elmondta: így előrehozott tisztújítást tarthat a párt.

A párt tisztújító kongresszusa a nyár közepén lett volna esedékes, így viszont május végén megtarthatják, így az LMP-nek nem kell rövid időn belül két kongresszust tartania, hiszen május végén a pénzügyi beszámolójukat is tárgyalni kell.

Hadházy Ákos korábbi társelnök a választás éjszakáján mondott le vezetői posztjáról, míg Szoboszlay György Csabát a múlt év végén, Jancsó Andrea lemondását követően választották elnökségi taggá. A közelmúltban a kilenctagú testületből tehát öt tag személye változott, így indokolt a teljes tisztújítás.

A következő kongresszuson struktúraváltásról nem tárgyalhatnak az alapszabály értelmében, ugyanakkor lehetőség nyílik a nyár folyamán az új elnökség számára, hogy egy átfogó alapszabály-módosítást előkészítsen. Schmuck közölte: az elmúlt nyolc év működése alapján végig kell gondolni az alapszabályt és a párt szervezeti felépítését.

Kiemelt kép: Vadnai Szabolcs/24.hu