Nem kapnak lakást Farkas Flórián és Köves Slomó szervezetei

Az erzsébetvárosi ellenzék egyhangúan elutasította a fideszes Bajkai István előterjesztését.
Kapcsolódó cikkek

Nem kapják meg a Farkas Flóriánhoz, illetve Köves Slomóhoz köthető szervezetek több erzsébetvárosi lakás bérlőkijelölési jogát, miután a kerületi ellenzéknek sikerült elgáncsolnia a fideszes Bajkai István alpolgármester előterjesztését – írja a Magyar Nemzet.

A jog az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség szeretetszolgálatát, illetve a Fidesz-szövetséges Lungo Drom elnökének bizalmi emberei által irányított Oktatási és Továbbképzési Központ Alapítványt illette volna meg, mégpedig ingyen, noha a jogszabály szerint ezért a lakás forgalmi értékének 25-50 százalékát kérhetné el az önkormányzat. A szóban forgó lakások legalább 60 négyzetméteresek.

A jobbikos Stummer János az ülésen azzal érvelt, hogy nem lenne helyes a Fideszhez köthető szervezeteknek átjátszani az ingatlanokat, miközben Budapesten lakhatási krízis van. Emlékeztetett, hogy Köves Slomó épp a napokban adta nevét és arcát Hollik István kampányához. Szűcs Balázs, a Párbeszéd képviselője azt mondta: Erzsébetváros nem lesz a Fidesz kifizetőhelye, az LMP-s Moldován László szerint pedig Bajkai azt bizonyította, hogy szavazatokat akar vásárolni.

Bajkai visszautasította a vádakat, szerinte a bérlőkijelölési joggal a kérelmező szervezetek csak rászorulóknak szerettek volna lakást adni. „Nézzenek utána, mi a felebaráti szeretet” – oktatta az ellenzéket. Az indítványt egyébként nyolcan támogatták, és ugyanennyien szavaztak ellene. (A fenti képen Bajkai István és Köves Slomó ételosztás közben. MTI / Koszticsák Szilárd)