Lázár nem reagált a „Vetkőzz János!” felszólításra

Néha egészen furcsa parlamenti irományok születnek.

Most például Vadai Ágnes írásbeli kérdést nyújtott be a Miniszterelnökséget vezető miniszternek

Vetkőzz János! Hol a mankini 3? 

Hogy mi az a mankini? Íme!

mankini (mankini)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A DK alelnöke ezúttal visszaidézte korábbi írásbeli pengeváltásait Lázár Jánossal, aki – szerinte – már korábban is megsértődött kérdése stílusán, noha csak azt jelezte neki, hogy nem emelte fel a hangját, amikor hölgy képviselőtársaira női mivoltukkal kapcsolatban sértő megjegyzéseket tettek a Parlamentben.

Vadai Ágnes nehezményezte, hogy két későbbi kérdését a miniszter nagy „merészen”mással válaszoltatta meg, érvek helyett pedig csak a szokásos propagandaszöveget kapott.

A független képviselő kitérőként megjegyezte, hogy Latorcai János szexista megjegyzéseket tett levezető elnökként, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pedig a nők elleni szexuális zaklatás kérdésének megválaszolása helyett eljutott a migránsokig.

Személyes érintettség okán kérem Öntől, hogy vegye a bátorságot és személyesen válaszoljon az alább feltett kérdéseimre. Vagy a bölcs vezér még nem adott ki útmutatót?

Vadai Ágnes – mivel Lázár korábban őt frusztráltnak nevezte – arra is választ várt, hogy a miniszter szerint az a több százezer nő is frusztrált-e, akiket naponta női mivoltuk miatt érnek verbális, fizikális atrocitások és elszenvedik a családon belüli erőszakot?

A Demokratikus Koalíció alelnöke végezetül tudatta, reméli, hogy eltűntek a fideszes képviselők környékéről a vak komondorok.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter helyett „illetékességből” – Balog Zoltán miniszter megbízásából – újra Rétvári Bence államtitkár válaszolt, tartalmilag irányadónak tekintve korábbi irományait, a stílus kapcsán pedig azt javasolta Vadai Ágnesnek, hogy először saját pártelnöke öregecskedő feleségekről tett megjegyzéseivel foglalkozzon.

Kiemelt kép: MTI / Illyés Tibor