2 301 463 – a Fidesz szerint ennyien vettek részt a Soros-tervről szóló konzultáción

Majdnem minden negyedik magyar. És ez a szám egy kicsit még nőhet is.

A pénteki összesítés szerint 2 301 463-an vettek részt a „Soros-tervről” szóló nemzeti konzultáción, ez minden eddigi rekordot felülmúl – mondta a Fidesz kommunikációs igazgatója. Hidvéghi Balázs hozzátette, ebből is látszik, hogy pártokon átívelő ügyről van szó, amit az ellenzéknek is érdemes lett volna elfogadni támadás helyett.

Alighanem arra célzott, hogy Hadházy Ákos, az LMP társelnöke megkérdőjelezte a kormány által közölt adatok valóságát – és akkor még finoman fogalmaztunk, a konzultációs ívek gyűjtőhelyének felkeresése után Hadházy irtózatos kamunak minősítette a kabinet számait.

Hidvéghi Balázs most azt mondta, a konzultáció eredményeinek feldolgozása néhány napot vesz igénybe, a részvételről már a jövő hét közepére lehetnek végleges adatok. Arról is beszámolt, hogy a konzultáció sikere érdekében egy országjárást indítottak, ennek részeként összesen 208 nyilvános fórumot tartottak 164 településen, 57 előadó részvételével és közel 40 ezer emberrel találkoztak a párt politikusai.

Jól látható, hogy Soros György személyesen is beszállt ebbe a küzdelembe, és a választási kampányba is beszáll – reagált a Fidesz kommunikációs igazgatója arra, hogy a napokban Soros György, nagyjából másfél év után, reagált a vele kapcsolatos vádakra.

Soros: Orbán rendszere jobban elnyomja az embereket, mint az orosz megszállás
Nem személyes, hanem elvi ellentéte van Orbánnal, aki „ki akarja irtani” az alapítványát.