Ordas ellentmondások a fideszes Voldemort ügyében

A csalási kísérlet ügye már bírósági szakaszban van, Mengyi Roland ellen pedig vádat is emeltek.

Nincs minisztériumi felelőse egyelőre Mengyi Roland ügyének, erről már Polt Péter legfőbb ügyész is beszélt korábban, bár a jelek azt mutatják, valaki súgott a pályázati pénzek lenyúlására készülő, Mengyi Roland fideszes képviselővel összejátszó társaságnak arról, hogy lehallgatják őket, írja az Index. Ugyanakkor a Központi Nyomozó Főügyészség szerint nem állapítható meg, hogy bárki minősített adattal visszaélt volna.

Egy meg nem nevezett forrás a lapnak azt mondta, a gyanúsítottak állították, hogy „fentről” figyelmeztették őket, a NAV rárepült a pályázatra, vigyázzanak, lehallgatják őket. De az ügyészség szerint erre nincs bizonyíték, nem bolygatják tovább a történet ezen részét.

Vádat emeltek Mengyi Roland ellen
A fideszes képviselő és hat társa áll bíróság elé.

Azt, hogy lehallgatják őket, a NAV-ból vagy az emberminisztériumból. A lap úgy tudja, az ügyészég elég fura dolgokra bukkant a tárcánál, de ahelyett, hogy elindult volna a nyomon, lezárta a nyomozást. Nem foglalkozott például azzal, hogy a vallomások egymásnak teljesen ellentmondanak, mást mond Farkas Anikó kabinetfőnök és mást Köpeczi-Bócz Tamás EU-fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár.

Az így most lezárt nyomozás azonban mindössze azt vizsgálta, valaki figyelmeztette-e a csalásra készülőket a lehallgatásról, a csalási kísérlet ügye már bírósági szakaszban van, Mengyi Roland ellen pedig vádat is emeltek.