Orbán főkincstárnoka lett a golfszövetség elnöke

Szivek Norbert cége nemrégiben 300 milliót kaszált egy állami bizniszen.

Szivek Norbertet, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő vezetőjét választotta elnökké egyhangúlag a Magyar Golf Szövetség csütörtöki közgyűlése. A szövetség még tavaly decemberben kapott 232 millió forintot tervezett budapesti olimpia miatt, de a pénzt a pályázat bukása után se kell visszafizetniük.

Milliárdokat költenek el Budapest2024 néven, noha az olimpiai pályázatot visszavonták
Iskolai golfprogram indul, íjászközpont épül - a pályázatot visszavonták, a Budapest 2024 fedőnéven kiosztott pénzeket viszont az állam nem kéri vissza.

A svájci lakcímmel rendelkező, Fidesz-közeli üzletemberről nemrég írta meg a 444, hogy hatalmasat kaszált a magánnyugdíjalapok Enefi-részvényeinek eladásán. A részvények hivatalosan az MNV által felügyelt állami céghez, a Nemzeti Eszközgazdálkodási Zrt.-hez, azaz a NESZG-hez kerültek, és a NESZG adta el a pakettet 2014 nyarán Szivek saját cégének, a CRH Investnek. Az Enefi tulajdonrészének 12,4 százalékát jelentő részvénycsomagért összesen 330 millió forintot kapott az állam. Szivek 300 milliót nyert az üzleten, az állam viszont százmilliókat bukott.