Így szólt vissza Juhász Péter a háza előtt paparazzizó TV2-s stábnak

Az Együtt politikusa szerint az Andy Vajna-féle csatornának inkább azt kellene kioknyomoznia, hogyan tollasodott meg Orbán Viktor, aki 13 hektáron, öt kastélyban él.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az Andy Vajna-féle TV2 élénk érdeklődést mutat Juhász Péter lakhatási körülményei iránt. A Kökény-Szalay Vivien hírigazgató vezetése alatt álló Tényekben alapos riportban járták körbe, hogyan lakhat az Együtt politikusa három gyermekével és barátnőjével egy 130 négyzetméteres albérletben. Juhász Péter csütörtökön, egy Facebook-videóban mondta el, hogyan leste meg családját lakhelyüknél a TV2 stábja.

Ma reggel Irént vittem iskolába. Ahogy kilépek a kapun, azt látom, hogy egy óriási kamerával áll egy ember az utcán és leskelődik az ablakunkba. Akkor még nem tudtam mire vélni a dolgot, de most bejelentkezett a TV2, hogy jönnének megkérdezni az ingatlanjaimról

–  írta ki Facebook-oldalára a politikus. Csütörtöki videójában azt mondta: azért is érdekes, hogy megtalálták őt családjával, mert bár 2 hónapja él a lakásban, még nem jelentkezett át, így könnyen meglehet, hogy a televíziósok követték őt.

Nem élő, de megvan

A TV2 munkatársai interjút készítettek Juhász Péterrel, aki az utóbbi hetekben gyakran feszegette Orbán Viktor gyarapodásának körülményeit. A beszélgetésről élő bejelentkezést akart közzétenni, de a technika ördöge közbeavatkozott, így az interjúról készült felvétel csak péntek reggel jelent meg a közösségi oldalon. Íme:

Ahogyan látható, a Hír TV Célpont című műsorából a Napi Gazdasághoz (Magyar Idők) a TV2-höz igazolt Kunfalvi Nóra riporter szerint teljesen rendben van, hogy felvették Juhász barátnőjét, mivel a politikus társa korábban – egyetlen alkalommal – a nyilvánosság elé állt egy sajtótájékoztatón, ahol gyermeke kapcsán a kórházi étkeztetésről beszélt. Juhász Péter szerint Kunfalvi Nórának a közszereplőség mibenlétéről Habony Árpádot kellene kérdeznie (Habony Árpád és a letelepedési kötvénybiznisz főszereplőinek összefonódásairól itt írtunk). Kunfalvi szerint reggel „a városban járva” látták, milyen impozáns környéken lakik Juhász, mire az interjúalany emlékezteti a riportert: valóban impozáns a környék, az utcában lakik Andy Vajna is egy 2000 négyzetméteres villában. Igaz, Juhász az e havi albérletét még nem tudta rendezni. Ekkor bukkan fel az a papír, amin jól láthatóan feltüntették Juhász számlaszámán, hogy aki tud, segítse őt a korrupció feltárására irányuló munkájának feltárását. Kunfalvi Nóra megkérdezi, hogy interjúalanya nem tartja-e álszent dolognak, hogy nettó 300-350 ezer forintos fizetésével a nézők segítségét kéri. Kérdésre kérdéssel felel Juhász, aki a TV2 munkatársától arról érdeklődik, hogy:

Nem érzi ön álszent dolognak, hogy ön egy híradónak dolgozik és amikor felvetem, hogy a miniszterelnök irreális módon vagyonosodott, 13 hektár területen él öt kastélyban, aminek felvásárolták az összes környező földet a környékén, akkor ön arról kérdez engem, hogy miből nincs pénzem, ahelyett, hogy a miniszterelnök vagyonosodásának mennének utána?

Juhász Péter megemlíti, hogy a TV2-t közpénzből, „a mi pénzünkből” vásárolta meg Andy Vajna kormánybiztos, akit a politikus strómannak titulál.