Juhász feljelentést tett Orbán Győző bányája miatt

Szerinte a felcsúti polgármester azért vette meg a miniszterelnök apja használatában lévő területet, mert remél valamit cserébe.

Az ügyészséghez fordult Juhász Péter, az Együtt politikusa, aki szerint hűtlen kezelés, költségvetési csalás, vesztegetés és színlelt szerződés gyanúját veti fel, hogy Mészáros Lőrinc úgy vette meg a miniszterelnök apjának bányáját, hogy 20 évig még Orbán Győzőt illetik meg a bányászati jogok, vagyis a felcsúti polgármester egy „tökéletesen értéktelen” területért fizet Orbán Viktor apjának.

A 20 év lejártával ráadásul neki kell majd helyreállítani a területet saját költségén, úgy, hogy addig nem jut bevételhez. Juhász szerint ez Mészáros cége szempontjából hűtlen kezelés, mert nem fűződik hozzá üzleti érdek, és az így „kijátszott” pénz után már nem fizet sem adót, sem járulékot, ezért a költségvetési csalás gyanúja is felmerül.

Juhász azt valószínűsíti, hogy Mészáros Lőrinc valamit „remél cserébe”, és emlékeztet arra, hogy a felcsúti polgármester korábban azt nyilatkozta, meggazdagodását a Jóistennek és Orbán Viktornak köszönheti. „Mi ez, ha nem a vesztegetés maga?” – teszi fel a kérdést, hozzátéve, hogy ha ezek bebizonyosodnak, a szerződés színlelt.

Hétfőn Juhász vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett, mert felmerült, hogy a miniszterelnök családjával valójában egy hatvanpusztai kastélybirtokon él, és ennek alapján szerinte joggal feltételezhető, hogy sokkal nagyobb Orbán Viktor vagyona, mint amennyit bevall. A Fidesz erre azzal revolverezett, hogy ők is vagyonnyilatkozati eljárást indítanak Juhász ellen, mert „valódi életkörülményei és bevallott jövedelme nyilvánvalóan nem állnak egymással arányban”, de ezzel kapcsolatban semmiféle konkrétumot nem fogalmaztak meg.