A nap, amikor a Jobbik bevéd egy MSZP-st

Zavarja az ellenzéki pártot, hogy gyengén látnak a Nemzeti Választási Bizottság tagjai, akik nem látták akadályozásnak, hogy kopaszok állták el Nyakó István útját.
Kapcsolódó cikkek

Azonnal lemondatná a Jobbik a Nemzeti Választási Bizottság alkalmatlan tagjait, legalábbis erről adott ki csütörtökön közleményt a párt országgyűlési képviselője, Szilágyi György. Azzal kapcsolatban írnak, ami múlt kedden történt a Nemzeti Választási Iroda aulájában, ahol kopasz úriemberek megakadályozták az MSZP-s Nyakó Istvánt a vasárnapi boltzárról szóló kérdése gyors iktatásában.

A történtek a választási bizottság szerint teljesen megfelelnek annak, ahogy egy jogállam működik, a párt szerint azonban a nyilvánosságra hozott biztonsági kamerás felvételek mást mutatnak. A Jobbik szerint hiába áll ugyanaz a felvétel az NVB tagjai rendelkezésére, mégsem látták, hogy a herceghalmi kötődésű kopaszok akadályozták volna Nyakót, hogy az időbélyegző géphez jusson.

A Jobbik felszólítja az NVB politikai utasításra cselekvő és gyengén látó tagjait, hogy azonnali hatállyal adják vissza mandátumaikat, illetve mondjanak le bizottsági pozícióikról.

A párt szerint ezek a tagok a jövőben is alkalmatlanok lesznek feladataik ellátására, mivel a Fidesz utasításait követik. Vizsgálóbizottság felállítását is kezdeményezték, és szerintük ha a Fidesz ezt elgáncsolná, akkor egyértelművé válhat, hogy a kormánypárt szervezte az egész akciót. Szerintük ebben az esetben világossá válna,

hogy milyen állapotok uralkodnának az országban, ha az Alaptörvény megváltoztatásával, az Orbán-kormány lehetőséget kapna a rendeleti kormányzásra.