18 hektár Alcsútdoboz határában. Mészárosék bérlik, ennyike

Egy aprócska, tényleg csak pár hektáros földecske esett most le a Mészáros-családnak Alcsútdobozon. Örvendhetnek a rögök, értő ember bérli majd őket. Amíg meg nem veszi.
Kapcsolódó cikkek

Alapból jó lehet Mészáros Lőrincnek lenni, az ember sok pénzhez jut hozzá becsületes munkával. Mészáros és családja sok földhöz is jutott a nagy kormányzati földosztogatások során, most az RTL Klub Híradója kiszúrta a felcsúti polgármesteri hivatalban, hogy beesett a tarsolyba még egy parcella. Egy 18 hektáros alcsútdobozi földdarab bérleti joga lett az övék.

Fejér megyében már korábban is megszerezték mintegy 1300 hektár föld bérleti jogát. A mostani friss pályázat nyertese amúgy Mészáros Beatrix, a felcsúti polgármester lánya, aki a Nemzeti Földalap szerint egyedüli pályázó volt.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter még augusztusban jelentette be, hogy a kormány elad egy csomó állami kézben lévő földet, 640 olyan hektárt is, amit Mészárosék bérelnek. Azt nem közölte Mészáros az RTL-lel, kíván-e élni a vásárlással, csak annyit írt, hogy elővásárlási jog akkor áll fenn, ha a földet 3 éve bérlik, így a lányának nem fog ez járni.

Az LMP-s Sallai Róbert Benedek szerint mindegy is, úgyis ők kapják a földet. A Fideszt is megkérdezte a Híradó, nem furcsa-e, hogy Orbán Viktor barátja sorra nyer meg mindent, de nem válaszoltak.