A KÖZGÉP nem csalt és első osztályú munkát végzett

A cég állítja, ők mindent szabályosan és jó minőségben csináltak, és ráadásul nem egyedül, hanem konzorciumok tagjaként.
Kapcsolódó cikkek

Az OLAF által indított vizsgálat lezárult, erről hivatalosan értesítettek bennünket. Az értesítésben nem szerepelt a KÖZGÉP Zrt. szabálytalanságára vonatkozó megállapítás.

Ezt a mondatot abból a levélből idéztük, amit a KÖZGÉP Zrt.-től kaptunk szerda este. A levél apropója, hogy a Népszabadság értesülése szerint az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) elmeszelte a KÖZGÉP-et egyes EU-pénzből finanszírozott projektek, pl. az MO-s autóút bővítése vagy egy vasútfejlesztés miatt.

A KÖZGÉP azonban azt írja, nem feltétlen őket meszelték el, ezekben a projektekben egy konzorcium tagjaként vettek részt, így a Strabag-, a Swietelsky- és Colas-cégcsoporttal is. Így kifejezetten a KÖZGÉP-re vonatkozó elmarasztalás nem történt. A levél odamar a hazug médiának is:

Cégünk ezért határozottan visszautasítja azokat az újságírói csúsztatásokat és hazugságokat, amelyek a vizsgálat megállapításaival kapcsolatban a KÖZGÉP Zrt. felelősségét felvetik.

Hozzáteszik, aki ismeri az EU-s közbeszerzést, tudhatja, hogy a “pénzügyi támogatásra vonatkozó visszafizetési kötelezettséget az OLAF csak a közbeszerzési eljárás lebonyolításával kapcsolatban, kizárólag az ajánlatkérők felelősségének felmerülése esetén állapíthat meg.”

Végül azzal zárnak, a partnerekkel együtt az előírt feltételeknek megfelelően,

“első osztályú minőségben” valósították meg a projekteket.