Elítélték az ország egyik legkeresettebb bűnözőjét

A pécsi férfi a vád szerint különös kegyetlenséggel ölt.

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélt a Pécsi Törvényszék hétfőn egy férfit, akit egy1998-as gyilkossággal vádolnak. Különös kegyetlenséggel elkövetett emberölésben találták bűnösnek – írja az MTI.

Ahogy arról beszámoltunk, a férfit 2012 tavaszán kapták el. H. Gábor éveken át szerepelt az Országos Rendőr-főkapitányság TOP100-as listáján egy1998-ban elkövetett gyilkosság kapcsán. Társával együtt különös kegyetlenséggel ölték meg üzlettársukat, akivel elszámolási vitába keveredtek. A gyilkosságot a Mecsekben, Pécstől mindössze másfél kilométerre követték el. Áldozatukat összeszurkálták, majd egyszerűen kidobták a kocsiból. Akkor csak egyiküket sikerült elfogni. A bűnözőt nemzetközi elfogatóparancs alapján keresték, összesen három körözés volt érvényben ellene.

Miután a magyar rendőrök kiderítették, hol találják, felvették a kapcsolatot külföldi kollégáikkal, akik elfogták, miközben munkába tartott. Hamis papírokkal egy fuvarozócégnél dolgozott. Már a helyszínen elárulta, ki is ő valójában. A Hír24 akkor úgy értesült, a férfi szerette volna, ha az Egyesült Királyságban maradhat, mindent megpróbált ennek érdekében, de kérelmeit sorra elutasították.

H. Gábor egyébként sokáig a harmadik helyen szerepelt az Országos Rendőr-főkapitányság körözési listáján.