Rokonához menekült a százhalombattai gyilkos

Nagybátyjához indult Törökbálintra Sz. Krisztián, aki ott akart megbújni, ám felismerték a 88-as buszon – írja a Blikk.
Kapcsolódó cikkek

A Blikk szerint egész lista állt össze a fejében: az idős házaspár után a szomszédban lakó Dusánnal és az önkormányzati képviselővel, Klimsa Arthurral végzett volna, de további vérontást is tervezett. Ezt a tervét már nem tudta meg­valósítani, mert elfogták.

Sz. Krisztián jelenleg az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben van. Állapotát soron kívül vizsgálják a szakértők – mondta Finta Eszter kirendelt ügyvéd.

Sz. Krisztián múlt hét kedden gyilkolt meg egy házaspárt Százhalombattán. Korábban a Blikk azt írta, a férfi be volt lőve, sőt téveszmék kínozták: azt képzelte, hogy az idősödő férfi és nő ki akarja irtani a családját. A 65 és 57 éves áldozat fiát fél napig fogva tartotta, és közben arra készült, hogy a szomszéd férfit is megöli.

A túszul ejtett fiú nővére azt nyilatkozta a Vasárnapi Blikknek, hogy ő és két gyermeke is veszélyben volt. Meglátogatta lányaival a szüleit, de nem nyitottak ajtót. Utóbb kiderült, akkor már halott volt a házaspár. A ház előtt összefutott a gyilkossal.