Dühös tömeg verte agyon a nemi erőszakolót

Azért rohanták le és kezdték el verni az 52 éves férfit az utcán, mert egy 19 éves lány felismerte benne erőszakolóját.
Kapcsolódó cikkek

Az agyonvert férfi pár nappal korábban szabadult a börtönből, ahol egy testi sértéses ügy miatt ült, és éppen az amerikai Baltimore egyik utcáján sétált, amikor a fiatal nő meglátta. Latiqwa Mayes ekkor elkezdte kiáltozni apjának, hogy a férfi megerőszakolta őt, valamint, hogy szexuális bűnöző. Ezt többen is meghallották az utcán lévő és a közelben kosárlabdázó fiatalok közül, akik ekkor az apa és lánya segítségére siettek – jelentette a helyi sajtó.

A wbaltv.com cikke szerint nagyjából tízen támadtak rá Donald Robinsonra, miután lerohanták és lefogták. A beszámoló szerint ütlegelni és rugdosni kezdték, és egyikük még egy útjelző bóját is bevetett fegyverként a férfi ellen, akiz gázspray-el is lefújtak. A 16-24 éves fiatalokból álló társaság csak akkor hagyta abba a verést, amikor egy rendőrautó jelent meg a helyszínen. Robinsont kórházba szállították, de már nem sikerült megmenteni az életét, és belehalt sebesüléseibe.

 
A baltimore-i rendőrség tagjai a támadás helyszínén
Fotó:WBALTV 

Egy szemtanú a wbaltv-nek elmondta: Robinson folyamatosan azt magyarázta a támadóinak, hogy „nem ő tette, nem ő tette”, valamint, hogy rossz emberre támadtak rá.

Mint kiderült, a még 2013 szeptemberében agyonvert férfinak igaza volt. Tényleg nem erőszakolta meg Latiqwa Mayes, aki hamisan vádolta meg erőszakkal aznap este a férfit – írta a Baltimore Sun.A nőt, apjával együtt pár napja tíz évig tartó börtönbüntetésre ítélte egy helyi bíróság a férfi halála miatt.

Mint a nyomozás kiderítette, Robinson azért volt börtönben, mert betört Mayes lakásába, és rátámadt szobatársára. A most már húszéves nőnek azonban nem tetszett, hogy újra szabadlábon látja Robinsont, és ezért uszította rá az utcán lévő embereket – írta a Sun. Ügyvédje szerint a nőnek nem volt célja, hogy a férfi megöljék, csak azt akarta, hogy ne tegye be a lábát soha többet a környékre. A nő és az apa is beismerő vallomást tett.