Az NNI nyomoz a norvég pénzek miatt

Feljelentés alapján, sikkasztás miatt vizsgálja az ügyészség az Ökotárs Alapítvány által koordinált Norvég Civil Támogatási Alap (NCTA) gyakorlatát - tájékoztatott csütörtökön a Fővárosi Főügyészség.
Kapcsolódó cikkek

Bagoly Bettina, a főügyészség sajtószóvivője az MTI érdeklődésére közölte, hogy a feljelentés alapján a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség július 15-én feljelentés-kiegészítést rendelt el, amelynek teljesítésével az V. kerületi kapitányságot bízta meg.

Az Országos Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálata az MTI-t arról tájékoztatta, hogy az ügyet az ORFK a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda hatáskörébe utalta. A feljelentés-kiegészítés határideje augusztus 14. További részletet az üggyel kapcsolatban a rendőrség nem közöl – tette hozzá a kommunikációs szolgálat.

A Norvég Civil Alap pénzeit kezelő alapítvány munkatársai múlt hét csütörtökön levélben értesültek arról, hogy az V. kerületi rendőrkapitányságon sikkasztás bűntettének gyanúja miatt eljárást folytatna.

Sajtóhírek szerint egy Fidesz-tag tett feljelentést az ügyben. Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára pedig a Magyar Hírlapnak azt mondta, hogy a kormány nem kezdeményezett büntetőeljárást a NCTA ügyében. Véleménye szerint addig, amíg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) által indított vizsgálat le nem zárul, az eredmények nincsenek a kabinet asztalán, semmiképpen nem kezdeményeznek eljárást.