Undorító bűncselekmény – letartóztatás nélkül

A rendőrök saját magukat is meglepték azzal, hogy az elkövetőt hagyták elsétálni.
Kapcsolódó cikkek

Az Idaho állambeli Kuna városában vasárnap reggel Tricia Gillaspy arra ébredt, hogy egy vadidegen férfi anyaszült meztelenül besétál a hálószobába. Sikítására férje azonnal fegyvert ragadott és ordítva követelte az ádámkosztümös betörőtől, hogy távozzon.

A 25 éves Matthew Coomes azonban nem igazán érezte veszélyben magát, s mindaddig meg se mozdult, míg a pisztoly csövét nem érezte a koponyáján. Meglepő módon ekkor is csak a házból volt hajlandó kijönni, az előkertből egy tapodtat sem engedett – ami nem baj, így a rendőröknek nem kellett megkeresniük.

Míg férje az elkövetővel foglalatoskodott, Tricia felmérte a ház állapotát – és nem hitt a szemének. Az egy dolog, hogy a betörő egy kihúzható csaptelepen keresztül egy fiókba folyatta a vizet, ezzel elárasztva az egész szintet, de odaürített a szoba közepére, majd a produktummal összekente a falakat.

A rendőrök mindezek ellenére nem tartóztatták le a férfit, hanem hazafuvarozták és átnyújtottak neki két idézést. A későbbiekben a helyi rendőrkapitány bevallotta, hogy önmagában a betörés miatt is az őrizetbe vétel lett volna a helyes megoldás.

Az elkövető egyébként (saját bevallása szerint) nem emlékszik semmire – azt viszont elismerte, hogy előző este ivott.